تحولات منطقه

پاب‌مد نوشت: یک مطالعه تازه نشان داده است که افرادی که زیاد از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، به ویژه کسانی که دائماً در حال چک کردن پست‌ها و دنبال کردن دیگران هستند، ۳۰درصد بیشتر دچار اختلال FoMO یا همان «ترس از دست دادن» می‌شوند.

اختلال ترس از دست دادن با چک کردن فضای مجازی/ از «سندروم فومو» چه ‌می‌دانید؟
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

یک مطالعه تازه نشان داده است که افرادی که زیاد از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، به ویژه کسانی که دائماً در حال چک کردن پست‌ها و دنبال کردن دیگران هستند، ۳۰درصد بیشتر دچار اختلال FoMO یا همان «ترس از دست دادن» می‌شوند. این احساس باعث افزایش اختلالات شناختی روزمره مانند حواس‌پرتی و خطاهای کوچک در زندگی روزمره نیز می‌شود.

این مطالعه با بررسی ۵٬۳۱۴ نفر انجام شده و نتایج نشان داد افرادی که به طور معمول نیمی از روز خود را در فصای مجازی می‌گدرانند، سطح بالاتری از FoMO را گزارش کرده و اشتباهات شناختی بیشتری داشتند. نزدیک به ده درصد نیز FoMO حالت‌مند (یعنی ترس لحظه‌ای از دست دادن فرصت‌ها) را گزارش کردند.

محققان توضیح داده‌اند که این افراد هنگام استفاده از شبکه‌های اجتماعی بار ذهنی بیشتری را تجربه می‌کنند. یعنی ذهن‌شان دائماً بین چک کردن پیام‌ها، مرور پست‌ها و انجام کارهای روزمره تقسیم می‌شود، که می‌تواند باعث حواس‌پرتی، فراموشی‌های کوچک و کاهش تمرکز شود. این افراد دائما در اضطراب از دست دادن فرصت، گفتگو یا موقعیتی به سر می‌برند که در انتها دچار بروز اختلالا روانی می‌شود.

پژوهشگران هشدار می‌دهند که سرگرمی‌های دیجیتال می‌توانند هزینه‌ای گرانی برای ذهن انسان داشته باشند. استفاده بی‌رویه و دائمی از شبکه‌های اجتماعی باید کنترل شود مگرنه می‌تواند سلامت ذهنی و تمرکز روزانه افراد را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha